Zavetišče za zapuščene živali – Gmajnice II. “Sprehajanja”

V tistih časih si sam izbral psa za sprehajanje. S Smajlijem nisva bila dolgo družabnika. Na potep sem ga peljal le še enkrat, nato se mu je nasmehnila sreča. Bil je posvojen. Sprehajal sem različne pse, ki jih je povezoval skupni imenovalec, rabili so veliko gibanja. Najdlje, več kot pol leta, sva si delila vsak svoj konec povodca z Benđijem. Nato je tudi on odšel lepši prihodnosti nasproti.

YouTube slika preogleda
S časom so spremenili pravila igre. Sedaj oddajajo pse po vrstnem redu. Na ta način želijo preprečiti, da se sprehajajo le določeni, bolj priljudni psi, ostali pa ostajajo v boksih. V zakup je potrebno vzeti čustveni moment. Hočeš ali ne, te vsaka interakcija z živaljo iz zavetišča gane. Življenjske zgodbe nekaterih so prav presunljive. Čeprav ne rabijo veliko, da so srečne. Zadostujeta čustvena toplina in človeška bližina. Njihovo srečo ne smeš vezati na svojo osebo. Včasih je težko. Pomaga, če se v miru posloviš, ko izveš, da se mu je nasmehnila sreča.

YouTube slika preogleda

Okolica je kot naročena za sprehajanje psa. Takoj za prvim mostičkom se ti razgali ljubljansko barje in te vabi v svoja nedrja. Nasproti ti prideta bogastvo narave in plašnost živalskega sveta. Skupaj z mojimi štirinožnimi prijatelji sem odkril “zajčkov hrib”- ki ga naseljuje kolonija zajcev, kačji tolmun, “račjo malo šolo”- idealni prostor, kjer račja starša pripravljata svoje mladiče na samostojnost, srnje pešpoti. Podobnih skritih kotičkov je še mnogo.

http://video.google.com/videoplay?docid=6022184511376963165

Zavetišče so postavili na mestu starega kmetijskega posestva, še iz časov ranjke Juge. Kmalu jim bo prišla za sosedo enota policijskih psov, ki se bo preselila iz Podutiške ceste.

Sledi: Zavetišče za zapuščene živali – Gmajnice III. “Divja odlagališča”

P.S. Hvala punci, ki so ji všeč inteligentni fantje. ;-)

  • Share/Bookmark
 
01
jest
14.07.2007 11:39

Kere mačke!

02
Luka
14.07.2007 13:18

Jst sm delu na teh gmajnicah in morm reči da se usako leto spremeni na bolje.

03
Roman
14.07.2007 14:13

Kakor stvari poznam, rečem samo hvala Gmajnicam, posebno tistim zanesenjakom v njih, ki se neomajno trudijo v svoji kinološki strokovnosti, humanosti do naših nesrečnih štirinožcev. Hvala ljubiteljem, ki pomagate sreči na vrvici……………..

04
Jurij
14.07.2007 15:41

Poznam sceno in moram reči, da so Gmajnice eden lepših in boljših zavetiščev. Ne samo pri nas tudi zunaj naših meja.

05
Jurij
14.07.2007 15:43

….lepših in boljših zavetišč.
Se opravičujem za slovnične napake. Pohvala vseeno velja.

06
14.07.2007 21:29

Prepričan sem, da bi bila situacija v Gmajnicah še boljša, če bi bila roka, ki jim reže kruh, bolj milostljiva. Ampak, živalim samim je pomembno, da pride dobra duša in jim omogoči sprehod po okolici. Ter, da namesto psa ali mačke pri rejcu, izberemo raje zavetiškega. Marsikateremu rejcu je pomemben le zaslužek, za dobro počutje živali mu ni mar.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !