Stolp II.

Želel je biti skakalnica. Žal mu ni bilo usojeno. Krivda ni njegova. Stoji strumno in pokončno. Po načrtih. Skakalno kariero mu je ugrabil človek. Spet ta čudna vrsta. Ki misli, da vlada.

Ko so ga postavljali je najavljal svetlo prihodnost Smučarskega kluba Enotnost. Sedaj je le še opomnik na njegov zaton, ki je sovpadal s propadom 70 metrske Bloudkove lesene skakalnice. Stala je na Galetovem, v Šiški, tik ob Vodnikovi cesti. Stolp so zgradili za skakalnico in je bil prvi del konstrukcije, ki bi nadomestila staro. Do končanja projekta nikoli ni prišlo. Spodnja slika prikazuje podaljšek izteka nekdanje skakalnice, ki se boči nad Vodnikovo cesto.

http://sskilirija.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=5&Itemid=3

Na spodnjih posnetkih sta prikazana doskočišče in stadion oz. iztek nekdanje skakalnice. Na doskočišču ni videti starih dreves, kar priča, da je bila tukaj nekoč čistina.

http://video.google.com/videoplay?docid=-2894714027296291722

Na koncu posnetka, ki prikazuje iztek, je vidna na novo postavljena žičnata ograja. Postavili so jo pred kratkim. Pred tem se je tukaj dvigal hribček, na katerem je bil postavljen podaljšek izteka, ki ga prikazuje prva slika.

http://video.google.com/videoplay?docid=-6381655532143516005

Na posnetku so vidni stolp in skakalnice, ki so jih postavili po propadu stare skakalnice in Smučarskega kluba Enotnost. Postavitev skakalnic sovpada z ustanovitvijo Smučarskega skakalnega kluba Ilirija.

  • Share/Bookmark
 
Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !