Tekaške proge po Rožniku.

Sem junkie. Priznam. So obdobja, ko grem spat z mislijo na jutrišnjo dozo. Zbudim se v nov dan. In grem se ga zadet. Če se le da, zjutraj. Tedaj je dan boljši. Seveda pretiravam z odmerki. Takšen sem po naravi. Rabim dozo. Če je ni, me srbi. Šele, ko je postal tek način mojega življenja, sem občutil njegove blagodejne učinke. In bilo je enako kot pri vseh odvisnostih, ko se je zaveš, si že not. Globoko.

Novembra 2003 so uradno odprli markirane tekaške trase speljane po Rožniku. Tekače so v željeno smer usmerjali lični kažipoti. Urejene so bile tri proge. Promotor ureditve prog je bil tedanji podžupan, Janko Slak. Tudi sam rekreativni tekač.

Že prve dni po otvoritvi prog so začeli kažipoti neprostovoljno zapuščati svoje pozicije. Krivil sem objestno mladino. Me pa je čudilo, kako sistematično se muloti lotevajo demontaže. To prepričanje je obveljalo. Do pred krtatkim. Nekje1 sem pobral informacijo, da so za izginjanje smerokazov odgovorni lastniki zemljišč, na katerih so te table postavili občinski uradniki. Vzrok. Sedaj bo še vam zastal dih. Tako kot je meni. Kdo je sveta vladar? DENAR! Perse. In logično.

Temelji kažipotov so bili vzidani tako globoko in na široko, da je bil ubogi lastnik ob kar nekaj kvadratnih metrov zemlje, ki bi jo lahko v nasprotnem koristneje uporabil. Table so metale tako veliko senco naokoli, da so se v okolici posušile vse rastline. Zaradi pomankanja sonca. Posledično fotosinteza ni špilala. Poleg tega so bile menda table premazane z neko frdamano radioaktivno barvo. Zaradi katere so odmirala bližnja drevesa. Pa naj še kdo reče, da si ne zaslužijo odškodnine. Uboge pare.

  1. žal več ne vem kje []
  • Share/Bookmark
 
01
cvetkamarjetka
7.10.2007 18:27

Pretiravat mogoče res ni dobro, ampak vseeno čestitke za tisto, napisano v prvem odstavku. Občudujem take, res. Jaz sem šele na začetku in se vsak dan sprašujem: koliko časa še, da se mi ne bo treba silit tečt. Koliko časa?

02
7.10.2007 18:42

Ko boš šla v posteljo z mislijo na jutri, da boš spet lahko obula copate, oblekla dres in stekla. V naravo, v svobodo.

Ko boš primorana, iz objektivnih razlogov, izpustiti tek in boš imela zaradi tega zavožen dan. Sama sebi boš tečna.

Ko boš po slabem dnevu šla tečt in boš po vrnitvi domov ugotovila kako je svet lep.

Ko ti misel na tek ust ne bo ukrivila navzdol ampak navzgor. ;-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !